Fag

Uddannelses- oversigt

Herunder kan du læse om alle fagene på Holstebro Gymnasium og HF.

Det er let at se den store bredde og variation i fagene. Klik dig ind på dem, og bliv klogere på hvert af fagene. I både stx og HF er du selv med til at beslutte nogle af de fag, du skal arbejde med i din skoletid, selv om du også får mange fag, som du ikke selv kan vælge til eller fra. I alle fag lærer du både at arbejde selvstændigt og at løse opgaver sammen med andre – begge dele noget du kan bruge senere i livet.

De erfaringer, jeg gør mig nu, skal ligge et fundament for de fordybelser, jeg skal gøre senere i mit liv. Derfor var det vigtigt for mig at få lagt et så bredt fundament som muligt. Derfor valgte jeg STX, fordi man her får noget af det hele: Naturvidenskab, humaniora, sprog og kreativitet. 

 Alma, 2u  

Fremtidsmuligheder

Har du ikke besluttet dig for, hvad du skal være endnu? Bare rolig. Med en stx eller en HF baner du vejen for din fremtid. Du lukker ingen døre. Det 3-årige stx kvalificerer bredt til stort set alle videregående uddannelser, både korte, mellemlange og lange, mens det 2-årige HF også giver adgang til en lang række videregående uddannelser. Dog har de fag og niveauer, du vælger, indflydelse på, hvilke uddannelser du direkte kan optages på. Hvis du ikke har haft de fag på stx/HF, som kræves på den uddannelse, du gerne vil optages på, har du mulighed for at kvalificere dig via gymnasial supplering. Prøv også Adgangskortet, hvor du kan afprøve hvad din valgte studieretning giver adgang til.