Mediefag

Teori og praksis kan bare ikke hænge bedre sammen

Brænder du for at lave film, reklamer og vlogs mv.? Kan du lide at fortælle en god historie? Kunne redigeringsudstyr og kameraer være dig? Og kan teorien om, hvordan du gør alt dette i praksis, virke interessant, er mediefag et fag, du bør overveje. I mediefag er det nemlig disse ting og meget mere, vi arbejder med, og det forventes ikke, at du har styr på noget af det, når du møder op.

Kort beskrevet går mediefag ud på at lære dig at producere et digitalt produkt som eksempelvis kortfilm. At producere er nemlig ikke bare at sætte et kamera op og trykke på optag, men at forstå hvordan der skal optages for at fange publikums interesse. Derfor er det nødvendigt med en teoretisk gennemgang af de filmiske virkemidler, som vil bevidstgøre dig om lige præcis dette. At fortælle ”den gode historie” er heller ikke let, hvilket også gør, at du vil blive introduceret til dette på et teoretisk plan.

Med alt dette i bagagen skal du nu ud at lave mediefagsproduktioner i gruppe med andre. Udover at dette er sjovt og spændende, styrker det også dine teoretiske kompetencer. Sagt på en anden måde får det teoretiske og praktiske arbejde et symbiotisk forhold, og du bliver som resultat af dit arbejde i mediefag en bevidst bruger og skaber af mediefaglige produkter. Dette kan du bruge ude i den virkelige verden, som mere end nogensinde før beskæftiger sig med digitale medier.

Niveau

Mediefag udbydes på C- og på B-niveau på Holstebro gymnasium og HF. PÅ C-niveau skal du lave mindst to små medieproduktioner i gruppe med andre samt have 1-2 teoriforløb. Teoriforløbene skal omhandle de filmiske virkemidler, filmgenrer og dokumentarer.

På B-niveau skal du derimod lave mindst fire mediefagsproduktioner og have 3-4 teoretiske forløb, men her er også flere moduler at gøre godt med. Udover en genopfriskning af de filmiske virkemidler, dokumentaren, medieteori og mediehistorie, som du skal have på B-niveau, tæller alt, fra gyserfilm og thrillers til komedier og kærlighedsdramaer, med som mulige forløb. Her er mange muligheder, som du kan være med til at beslutte i samråd med din mediefagslærer.

 

Ses vi?