Dramatik

At vælge faget dramatik vil give dig bedre kendskab til dig selv i forhold til at formidle et budskab eller en rolle med din krop og din stemme. Fokus vil ligge på scenekunst typisk som skuespil og teater, men bevidstheden om sin egen performance foran og sammen med andre mennesker kan sagtens bruges i andre sammenhænge.

I dramatikundervisningen møder du teori, træning i skuespilteknik og praktiske dramaprojekter. Du kommer selv i spil gennem forskellige dramaøvelser, som både kan have fokus på skuespilteknik, teatrets historie og på arbejdet med den dramatiske tekst. Det skabende arbejde bliver hele tiden fulgt af teoretisk viden. Vi arbejder med både den moderne scene og med teaterhistoriske perioder som ligger længere tilbage.

Du vil i faget mindst en gang komme til at arbejde i en gruppe, som skal producere en lille forestilling. Du har selv sammen med din gruppe indflydelse på, hvad I vil arbejde med. Du kan blandt mange muligheder vælge at arbejde med klovne, teater med musik og dans, koreografi, teater med holdninger eller med de store klassikere som for eksempel Shakespeare. Du kommer ud over forestillingens indhold også til at arbejde med scenografi, kostumer, sminke, koreografi , skuespilteknik, opbygning af rollen og scenearrangement alt afhængigt af, hvad jeres valg af forestilling lægger op til.

Du tager af og til sammen med din lærer og resten af holdet i teatret eller på andre ture ud af huset for at få inspiration fra den professionelle scene.
På Holstebro Gymnasium og HF tilbydes du dramatik på C-niveau og på B-niveau. I 1g og 1hf kan du vælge faget som kunstnerisk fag på C-niveau. Du kan også i 3g eller i 2hf vælge dramatik som valgfag på enten C-niveau eller B-niveau, Endelig kan man vælge studieretningen Musik-Engelsk-Dramatik på STX og der indgår dramatik som studieretningsfag på B-niveau. Indholdet på C-niveau og B-niveau adskiller sig ikke væsentligt fra hinanden, men på B-niveau er der flere timers undervisning og derfor plads til at gå mere i dybden med stoffet samt til flere lange gruppe-projekter.

Du skal ikke have særlige forudsætninger for at vælge dramatik. Du skal bare have lysten til at arbejde med scenekunst.