Vejledningsværktøjer

Det kan være svært at vælge uddannelse, selvom man har fået vejledning og gode råd fra venner, familie eller studievejleder.
På denne side kan du finde forskellige digitale vejledningsværktøjer, som kan hjælpe dig til at finde frem til lige præcis den uddannelse, som du gerne vil bruge din ungdomsudannelse til at komme ind på.
Adgangskortet
Adgangskortet – er en guide til alle videregående uddannelser, herunder også erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser. Her kan du se, hvilke uddannelser du kan komme ind på med din ungdomsuddannelse.

 

UddannelsesZOOM
UddannelsesZOOM – er et digitalt værktøj, der skal gøre det lettere for unge uddannelsessøgende at sammenligne og vælge uddannelse. Værktøjet viser blandt andet, hvor mange der er faldet fra uddannelserne, hvilke brancher de færdiguddannede har fundet job i, og hvor meget de tjener.
Studievælgeren
Studievælgeren – Studievælgeren er et værktøj, du kan bruge, hvis du står over for at skulle vælge videregående uddannelse. Et valg kræver, at du kender dig selv, dine interesser og de uddannelsesmuligheder, du har. Værktøjet giver dig inspiration til, hvad der er vigtigt at tænke igennem, inden du vælger, og viser også, hvordan du kan hente mere viden