Fransk

Sprog er et vindue til verden. Og ved at lære et fremmedsprog som fx fransk får du indsigt i og viden om fransk sprog og kultur. På et mere overordnet plan styrker du samtidig din interkulturelle og globale bevidsthed og erfaring i at møde en kultur, der er anderledes end den danske.

franskHolstebro

Fransk A i gymnasiet er et studieretningsfag i den supersproglige studieretning. Du begynder i januar i 1.g og har faget til slutningen af 3.g. Fransk A er et begyndersprog, så det er ikke et krav, at du kan fransk, når du kommer. Faget indeholder en mundtlig og en skriftlig dimension.

I undervisningen vil du lære at kommunikere på fransk, så du kan samtale om emner à la gymnasiet, unge, sociale medier, fritidsinteresser, ferierejser, familieforhold mm. Senere i forløbet udvikler du et større ordforråd, så du kan præsentere, diskutere og udtrykke dig om kulturelle, historiske og aktuelle emner som immigration, hjemløse, filmfestival i Cannes, ytringsfrihed, de franske kolonier og meget andet. I det hele taget er der meget fokus på såvel den mundtlige som den skriftlige kommunikation. Det betyder fx, at grammatik er kontekstuel og inddrages der, hvor du har brug for at vide noget bestemt for at kunne udtrykke dig korrekt og præcist på fransk. Netop for at styrke din evne til at kommunikere på fransk vil du i undervisningen møde mange forskellige typer øvelser som fx, rollespil, quiz & byt, små dialoger, billedbeskrivelse, lytteøvelser, samtale om diverse tekster mm.

I franskundervisningen vil du desuden møde et bredt udvalg af genrer og tekster. Det kan være avisartikler, tegneserier, fiktion, billeder, kortfilm, blogs, reklamer, faktatekster og meget andet. På den måde får du indsigt i kultur- og samfundsforhold i såvel Frankrig som de fransktalende lande.
I løbet af de to et halvt år vil du opleve sprogdag, sproguge, filmaften og andre særlige sprogarrangementer, hvor der er fokus på det franske. I 2.g rejser du med franskholdet til Nice, hvor du bor hos en fransk familie og går i en fransk sprogskole. Læreren er franskmand og undervisningen foregår på fransk.