Studieretning 7

Musik A, Engelsk A

Den kunstnerisk studieretninger er for dig, der interesserer dig for musik.

Du kommer til at beskæftige dig med musik i teori, dvs. noder, musikalsk analyse og musikhistorie, og musik i praksis, dvs. sang og sammenspil. Engelsk arbejder med sprog og tekster på højt niveau, og du vil møde den engelsksprogede verden i mange medier.
Med denne studieretning skaber man et godt fundament for eksempelvis at søge ind på Teatervidenskab eller Musikvidenskab. Har man færdiggjort en universitetsuddannelse i Musikvidenskab finder eksempelvis jobmuligheder inden for bl.a. musik- og kulturlivet, formidling, kommunikation og undervisning.
Studieretningen giver dog rig mulighed for også at leve op til adgangskrav på mange andre typer af uddannelser, da valgblokkene i 3g giver mulighed for at hæve det faglige niveau i f.eks. matematik eller fysik.
Brug Adgangskortet  (med matematik B) til at se, hvilke videregående uddannelser disse studieretninger kvalificerer til. Du udfylder blot fagene og deres niveauer. Vær opmærksom på, at du kan hæve niveauet i allerede afsluttede fag. F.eks. kan du vælge matematik på A-niveau i 3g, hvis du har afsluttet det i 2g.

Bliv elev på Holstebro gymnasium & HF

At træffe beslutning om ungdomsuddannelse er et svært men vigtigt valg. Det er et valg for 2 eller 3 år, der rækker langt ud i fremtiden. Vi hjælper dig gerne med afklaring af spørgsmål, og du er altid velkommen til at ringe til os eller komme forbi til en samtale. Med en stx- eller en HF-uddannelse er du sikret et bredt og godt grundlag for din videre vej i livet. Hvis du allerede har besluttet dig for at blive elev på skolen, kan du her finde informationer om alt det praktiske om optagelse på STX eller HF. På optagelse.dk skal du bruge Uni-login eller Nem ID. Hvis du har brug for hjælp i optagelsesprocessen er du altid velkommen til at kontakte os. Herunder kan du læse mere om optagelsesproceduren og de to uddannelser, du kan vælge på Holstebro Gymnasium og HF.

Se også

Optagelse.dk – her søger du om optagelse til stx

www.optagelse.dk

Læs om stx på Uddannelsesguiden her:

www.ug.dk

Fremtidsmuligheder

Har du ikke besluttet dig for, hvad du skal være endnu? Bare rolig. Med en stx eller en HF baner du vejen for din fremtid. Du lukker ingen døre. Det 3-årige stx kvalificerer bredt til stort set alle videregående uddannelser, både korte, mellemlange og lange, mens det 2-årige HF også giver adgang til en lang række videregående uddannelser. Dog har de fag og niveauer, du vælger, indflydelse på, hvilke uddannelser du direkte kan optages på. Hvis du ikke har haft de fag på stx/HF, som kræves på den uddannelse, du gerne vil optages på, har du mulighed for at kvalificere dig via gymnasial supplering. Prøv også Adgangskortet, hvor du kan afprøve hvad din valgte studieretning giver adgang til.

Studieretningsfag
Engelsk A A A A
Musik A A A
Obligatoriske fag
Dansk A A A A
Historie A A A
Matematik B B B
Idræt C C C C
Oldtidskundskab C
Samfundsfag C C
Religion C
2. fremmedsprog (Tysk B, Fransk A eller Spansk A) A/B A/B A/B A
Kunstneriske fag (vælg 1 af 3)
Billedkunst C
Dramatik C
Mediefag C
Naturvidenskabelige fag
Biologi C
Naturgeografi C
Fysik C
Valgfag
C-niveau: billedkunst, dramatik, erhvervsøkonomi, informatik, mediefag, filosofi, latin, psykologi, kemi
B-niveau: biologi, fysik, idræt, naturgeografi, samfundsfag
A-niveau: tysk, matematik
Mulige valgfagskombinationer: Hvis du har tysk B som 2. fremmedsprog: BCC, BBC, ABC - Hvis du har Spansk A eller Fransk A som 2. fremmedsprog: BC
På denne studieretning skal man hæve et af sine naturvidenskabelige C-niveau fag til B-niveau.
Undervisningsforløb
Almen sprogforståelse C
Naturvidenskabeligt grundforløb C

Valgfag

Bemærk, at der eventuelt vil være mulighed for at bruge sine valgfag til at hæve et fags niveau.