Studieretning 13

Matematik A, Fysik A, Kemi B

Er kernekraft en alternativ energikilde? Er bestrålet mad sundhedsskadeligt? Hvor langt kan en elbil køre? Er det overhovedet muligt at rejse til Mars? Hvis du synes at disse spørgsmål er interessante og hvis du interesserer dig for naturen og omverden omkring dig, samt synes at matematik er spændende, så er Fysik – studieretningen noget for dig.

På studieretningen får du Fysik og Matematik på A-niveau og kemi på B-niveau, som kan hæves til A.

Du vil opleve et nært samspil mellem matematik og fysik/kemi og komme til at arbejde både med teoretisk viden og med efterprøvning af denne viden i laboratorierne.

Du vil møde både universets mindste dele og de største – fra elementarpartikler og atomer til stjerner og galakser – og lære, hvordan de grundlæggende naturkræfter styrer verden. Du vil komme til at arbejde med raketter og moderne rumfart, stjerner, sorte huller og universets udvidelse, fremtidens energiforsyning som fx solceller og fusionsenergi samt hvordan fysikkens stråler helbreder.

Du vil lave mange spændende eksperimenter i laboratoriet fx med affyring af raketter, 3d-print og afprøvning af vingeprofiler i vindtunnel. Du vil få en solid indsigt i, hvordan matematik, fysik og kemi spiller en væsentlig rolle i det moderne samfund og du lærer at designe eksperimenter og at finde nye innovative løsninger.

I matematik får du en omfattende teoretisk basisviden om matematiske begreber og metoder og du vil få lejlighed til at anvende matematikkens modeller i praksis i samspil med fysik og kemi. Du vil blive dygtig til logik, matematiske argumenter og beviser.

Bliv elev på Holstebro Gymnasium og HF

At træffe beslutning om ungdomsuddannelse er et svært men vigtigt valg. Det er et valg for 2 eller 3 år, der rækker langt ud i fremtiden. Vi hjælper dig gerne med afklaring af spørgsmål, og du er altid velkommen til at ringe til os eller komme forbi til en samtale. Med en stx- eller en HF-uddannelse er du sikret et bredt og godt grundlag for din videre vej i livet. Hvis du allerede har besluttet dig for at blive elev på skolen, kan du her finde informationer om alt det praktiske om optagelse på STX eller HF. På optagelse.dk skal du bruge Uni-login eller Nem ID. Hvis du har brug for hjælp i optagelsesprocessen er du altid velkommen til at kontakte os. Herunder kan du læse mere om optagelsesproceduren og de to uddannelser, du kan vælge på Holstebro Gymnasium og HF.

Se også

Optagelse.dk – her søger du om optagelse til stx

www.optagelse.dk

Læs om stx på Uddannelsesguiden her:

www.ug.dk

Fremtidsmuligheder

Har du ikke besluttet dig for, hvad du skal være endnu? Bare rolig. Med en stx eller en HF baner du vejen for din fremtid. Du lukker ingen døre. Det 3-årige stx kvalificerer bredt til stort set alle videregående uddannelser, både korte, mellemlange og lange, mens det 2-årige HF også giver adgang til en lang række videregående uddannelser. Dog har de fag og niveauer, du vælger, indflydelse på, hvilke uddannelser du direkte kan optages på. Hvis du ikke har haft de fag på stx/HF, som kræves på den uddannelse, du gerne vil optages på, har du mulighed for at kvalificere dig via gymnasial supplering. Prøv også Adgangskortet, hvor du kan afprøve hvad din valgte studieretning giver adgang til.

Studieretningsfag
Matematik A A A A
Fysik A A A A
Kemi B B
Obligatoriske fag
Biologi C
Dansk A A A A
Engelsk B B B
Historie A A A
Idræt C C C C
Oldtidskundskab C
Religion C
2. fremmedsprog (Tysk B, Fransk A eller Spansk A) A/B A/B A/B A
Samfundsfag C C
Kunstneriske fag (Vælg 1 af 4)
Billedkunst C C
Dramatik C C
Mediefag C C
Musik C C
Valgfag
C-niveau: billedkunst, dramatik, erhvervsøkonomi, informatik, mediefag, musik, naturgeografi, filosofi, latin, psykologi
B-niveau: biologi, billedkunst, dramatik, idræt, mediefag, musik, samfundsfag
A-niveau: engelsk, kemi, tysk
Mulige fagkombinationer: Hvis du har tysk B som 2. fremmedsprog: CC, BC, AC Hvis du har Spansk eller Fransk A som 2. fremmedsprog: C
Undervisningsforløb
Almen sprogforståelse C
Naturvidenskabeligt grundforløb C

Valgfag

Bemærk, at der eventuelt vil være mulighed for at bruge sine valgfag til at hæve et fags niveau.