Studieretning 11

Matematik A, Fysik B, Kemi B

Hvorfor lyder en ambulance forskelligt, alt efter om den nærmer sig eller kører væk fra dig? Hvad er plast og hvordan fremstiller man bioplast? Hvilke alternativer findes der til fossile brændsler?

Hvis du synes disse spørgsmål er interessante og godt kan lide matematik, så er denne studieretning noget for dig.

Du får matematik på A-niveau samt fysik og kemi på B-niveau, som kan hæves til A-niveau. Med denne kombination har du i høj grad mulighed for at tone din studieretning gennem dine valgfag.

 

I matematik får du en omfattende teoretisk basisviden om matematiske begreber og metoder og du vil få lejlighed til at anvende matematikkens modeller i praksis i samspil med fysik og kemi. Du vil blive dygtig til logik, matematiske argumenter og beviser.

 

Du kommer til at arbejde med klassiske naturvidenskabelig viden, men også med at forstå de udfordringer, den teknologiske udvikling giver os: På hvilken måde kan naturvidenskabens viden bidrage til en løsning af de problemer verden står overfor i dag? Det gælder f.eks. klimaet, miljøet og bæredygtighed – og hvilke politiske etiske eller religiøse diskussioner rejser det?

Bliv elev på Holstebro Gymnasium og HF

At træffe beslutning om ungdomsuddannelse er et svært men vigtigt valg. Det er et valg for 2 eller 3 år, der rækker langt ud i fremtiden. Vi hjælper dig gerne med afklaring af spørgsmål, og du er altid velkommen til at ringe til os eller komme forbi til en samtale. Med en stx- eller en HF-uddannelse er du sikret et bredt og godt grundlag for din videre vej i livet. Hvis du allerede har besluttet dig for at blive elev på skolen, kan du her finde informationer om alt det praktiske om optagelse på STX eller HF. På optagelse.dk skal du bruge Uni-login eller Nem ID. Hvis du har brug for hjælp i optagelsesprocessen er du altid velkommen til at kontakte os. Herunder kan du læse mere om optagelsesproceduren og de to uddannelser, du kan vælge på Holstebro Gymnasium og HF.

Se også

Optagelse.dk – her søger du om optagelse til stx

www.optagelse.dk

Læs om stx på Uddannelsesguiden her:

www.ug.dk

Fremtidsmuligheder

Har du ikke besluttet dig for, hvad du skal være endnu? Bare rolig. Med en stx eller en HF baner du vejen for din fremtid. Du lukker ingen døre. Det 3-årige stx kvalificerer bredt til stort set alle videregående uddannelser, både korte, mellemlange og lange, mens det 2-årige HF også giver adgang til en lang række videregående uddannelser. Dog har de fag og niveauer, du vælger, indflydelse på, hvilke uddannelser du direkte kan optages på. Hvis du ikke har haft de fag på stx/HF, som kræves på den uddannelse, du gerne vil optages på, har du mulighed for at kvalificere dig via gymnasial supplering. Prøv også Adgangskortet, hvor du kan afprøve hvad din valgte studieretning giver adgang til.

Studieretningsfag
Matematik A A A A
Fysik B B
Kemi B B
Obligatoriske fag
Biologi C
Dansk A A A A
Engelsk B B B
Historie A A A
Idræt C C C C
Oldtidskundskab C
Religion C
2. fremmedsprog (Tysk B, Fransk A eller Spansk A) A/B A/B A/B A
Samfundsfag C C
Kunstneriske fag (Vælg 1 af 4)
Billedkunst C C
Dramatik C C
Mediefag C C
Musik C C
Valgfag
C-niveau: billedkunst, dramatik, erhvervsøkonomi, informatik, mediefag, musik, naturgeografi, filosofi, latin, psykologi
B-niveau: biologi, billedkunst, dramatik, idræt, mediefag, musik, samfundsfag
A-niveau: engelsk, fysik, kemi, tysk
Mulige fagkombinationer: Hvis du har tysk B som 2. fremmedsprog: ACC, ABC, AAC Hvis du har Spansk eller Fransk A som 2. fremmedsprog: AC, BC
Bemærk, at man skal hæve et af sine naturvidenskabelige fag.
Undervisningsforløb
Almen sprogforståelse C
Naturvidenskabeligt grundforløb C

Valgfag

Bemærk, at der eventuelt vil være mulighed for at bruge sine valgfag til at hæve et fags niveau.