Biologi A – Kemi B

Biologi A, Kemi B

Biologi-kemi studieretningen er for dig, der er interesseret i menneskekroppen og naturen og kan lide at lære ved at have tingene i hænderne. Samarbejdet mellem biologi og kemi vil især tage udgangspunkt i emner inden for menneskekroppen og vores miljø.

Her får du biologi på A-niveau og kemi på B-niveau. På studieretningen behandles aktuelle problemstillinger inden for emner, der har betydning for individet, samfundet og miljøet. Biologi og kemi i kombination giver mulighed for at undersøge naturen på makroskopisk, mikroskopisk og nano-niveau.

Både biologi og kemi er eksperimentelle fag, og du vil derfor få egne erfaringer med den teori du lærer. Med udgangspunkt i eksperimenter vil vi bl.a. have mulighed for at diskutere, hvad sundhed er, hvordan vi passer på vores miljø, og hvordan man arver egenskaber. Studieretningen giver også gode muligheder for samspil med andre fag. F.eks. kan idræt indgå i samarbejde om fysisk aktivitet, energiomsætning og træning. Matematik kan indgå i mange sammenhænge omkring behandling af resultater fra eksperimenter fx med vækstmodeller, statistik og populationsgenetik. Gennem undervisningen bliver du også i stand til at tage stilling til væsentlige problemer i samfundsdebatten, som f.eks. sundhed, genteknologi og miljøproblemer, og du opnår viden, så du kan træffe dine egne velbegrundede valg af livsstil.

 

Desuden kan der f.eks. arbejdes med:

  • Hvad er hormoner og hvordan påvirker hormonforstyrrende stoffer os?
  • Hvad er gener, hvordan nedarves egenskaber og hvad er genterapi?
  • Hvordan producerer man alkohol og hvordan påvirker det kroppen?
  • Hvor kommer mikroplast fra og hvorfor er mikroplast et problem?
  • Hvordan optages medicin i kroppen og hvordan nedbrydes det?
  • Hvad er sund kost og hvordan omsættes den mad vi indtager?

Bliv elev på holstebro gymnasium & HF

At træffe beslutning om ungdomsuddannelse er et svært men vigtigt valg. Det er et valg for 2 eller 3 år, der rækker langt ud i fremtiden. Vi hjælper dig gerne med afklaring af spørgsmål, og du er altid velkommen til at ringe til os eller komme forbi til en samtale. Med en stx- eller en HF-uddannelse er du sikret et bredt og godt grundlag for din videre vej i livet. Hvis du allerede har besluttet dig for at blive elev på skolen, kan du her finde informationer om alt det praktiske om optagelse på STX eller HF. På optagelse.dk skal du bruge Uni-login eller Nem ID. Hvis du har brug for hjælp i optagelsesprocessen er du altid velkommen til at kontakte os. Herunder kan du læse mere om optagelsesproceduren og de to uddannelser, du kan vælge på Holstebro Gymnasium og HF.

Se også

Optagelse.dk – her søger du om optagelse til stx

www.optagelse.dk

Læs om stx på Uddannelsesguiden her:

www.ug.dk

Fremtidsmuligheder

Har du ikke besluttet dig for, hvad du skal være endnu? Bare rolig. Med en stx eller en HF baner du vejen for din fremtid. Du lukker ingen døre. Det 3-årige stx kvalificerer bredt til stort set alle videregående uddannelser, både korte, mellemlange og lange, mens det 2-årige HF også giver adgang til en lang række videregående uddannelser. Dog har de fag og niveauer, du vælger, indflydelse på, hvilke uddannelser du direkte kan optages på. Hvis du ikke har haft de fag på stx/HF, som kræves på den uddannelse, du gerne vil optages på, har du mulighed for at kvalificere dig via gymnasial supplering. Prøv også Adgangskortet, hvor du kan afprøve hvad din valgte studieretning giver adgang til.

Studieretningsfag
Biologi A A A
Kemi B B
Obligatoriske fag
Dansk A A A A
Engelsk B B B
Historie A A A
Matematik B B B
Idræt C C C C
Oldtidskundskab C
Religion C
Samfundsfag C C
2. fremmedsprog (Tysk B, Fransk A eller Spansk A) A/B A/B A/B A
Kunstneriske fag (valg 1 af 4)
Billedkunst C C
Dramatik C C
Mediefag C C
Musik C C
Naturvidenskabelige fag
C Fysik
Valgfag
C-niveau: billedkunst, dramatik, erhvervsøkonomi, informatik, mediefag, musik, naturgeografi, filosofi, latin, psykologi
B-niveau: billedkunst, dramatik, fysik, idræt, mediefag, musik, samfundsfag
A-niveau: engelsk, tysk, kemi, matematik
Mulig valgfagskombinationer: Hvis du har tysk B som 2. fremmedsprog: ACC, ABC, AAC - Hvis du har Spansk A eller Fransk A som 2. fremmedsprog: CC, BC, AC
Undervisningsforløb
Almen sprogforståelse C
Naturvidenskabeligt grundforløb C

Valgfag

Bemærk, at der eventuelt vil være mulighed for at bruge sine valgfag til at hæve et fags niveau.