Samfundsfag A – Matematik A

Samfundsfag A, Matematik A

Er du nyhedsfreak med interesse for det lokale, det nationale og det globale, eller vil du gerne klædes på til at være en vidende og engageret borger, så er den samfundsfaglige studieretning noget for dig.

På studieretningen samarbejdes tværfagligt om aktuelle emner inden for økonomi, politik og sociologi. Resultatet er undervisning i en klasse, hvor dine meninger og holdninger udfordres, og hvor lysten til debat er dominerende.
Matematik anvendes i studieretningen bl.a. til at forstå og fortolke samfundsfaglige sammenhænge i statistik samt til fx udregning af effekt af økonomisk politik.
Med denne studieretning sikrer du dig, at du har de rette faglige niveauer til f.eks. at studere jura, statskundskab eller økonomi.
Studieretningen giver dog rig mulighed for også at leve op til adgangskrav på mange andre typer af uddannelser, da man gennem sine valgblokke i 3g har mulighed for at hæve det faglige niveau i f.eks.  engelsk eller fysik.
Brug Adgangskortet til at se, hvilke videregående uddannelser den samfundsfaglige studieretning kvalificerer til. Du udfylder blot fagene og deres niveauer. Vær opmærksom på, at du kan hæve niveauet i allerede afsluttede fag. F.eks. kan du vælge engelsk A i 3g, når du har afsluttet det i 2g.

Bliv elev på holstebro gymnasium & HF

At træffe beslutning om ungdomsuddannelse er et svært men vigtigt valg. Det er et valg for 2 eller 3 år, der rækker langt ud i fremtiden. Vi hjælper dig gerne med afklaring af spørgsmål, og du er altid velkommen til at ringe til os eller komme forbi til en samtale. Med en stx- eller en HF-uddannelse er du sikret et bredt og godt grundlag for din videre vej i livet. Hvis du allerede har besluttet dig for at blive elev på skolen, kan du her finde informationer om alt det praktiske om optagelse på STX eller HF. På optagelse.dk skal du bruge Uni-login eller Nem ID. Hvis du har brug for hjælp i optagelsesprocessen er du altid velkommen til at kontakte os. Herunder kan du læse mere om optagelsesproceduren og de to uddannelser, du kan vælge på Holstebro Gymnasium og HF.

Se også

Optagelse.dk – her søger du om optagelse til stx

www.optagelse.dk

Læs om stx på Uddannelsesguiden her:

www.ug.dk

Fremtidsmuligheder

Har du ikke besluttet dig for, hvad du skal være endnu? Bare rolig. Med en stx eller en HF baner du vejen for din fremtid. Du lukker ingen døre. Det 3-årige stx kvalificerer bredt til stort set alle videregående uddannelser, både korte, mellemlange og lange, mens det 2-årige HF også giver adgang til en lang række videregående uddannelser. Dog har de fag og niveauer, du vælger, indflydelse på, hvilke uddannelser du direkte kan optages på. Hvis du ikke har haft de fag på stx/HF, som kræves på den uddannelse, du gerne vil optages på, har du mulighed for at kvalificere dig via gymnasial supplering. Prøv også Adgangskortet, hvor du kan afprøve hvad din valgte studieretning giver adgang til.

Studieretningsfag
Samfundsfag A A A A
Matematik A A A A
Obligatoriske fag
Dansk A A A A
Engelsk B B B
Historie A A A
Idræt C C C C
Oldtidskundskab C
Religion C
2. fremmedsprog (Tysk B, Fransk A eller Spansk A) A/B A/B A/B A
Kunstneriske fag (Vælg 1 af 4)
Billedekunst C C
Dramatik C C
Mediefag C C
Musik C C
Naturvidenskabelige fag
Biologi C
Fysik C
Kemi C
Valgfag
C-niveau: billedkunst, dramatik, erhvervsøkonomi, informatik, mediefag, musik, naturgeografi, filosofi, latin, psykologi
B-niveau: biologi, billedkunst, dramatik, fysik, idræt, kemi, mediefag, musik
A-niveau: engelsk, tysk
Mulige valgfagskombinationer: Hvis du har Tysk B som 2. fremmedsprog: BCC, BBC, ABC - Hvis du har Spansk A eller Fransk A som 2. fremmedsprog: BC
På denne studieretning skal man hæve et af sine naturvidenskabelige C-niveau fag til B-niveau.
Undervisningsforløb
Almen sprogforståelse C
Naturvidenskabeligt grundforløb C

Valgfag og sprog

Bemærk, at der eventuelt vil være mulighed for at bruge sine valgfag til at hæve et fags niveau.

Vær desuden opmærksom på, at hvis du som 2. fremmedsprog vælger begyndersprog A (Spansk eller Fransk), så har man også faget 3g. Det begrænser valgfagsmulighederne i 3g.