Religion
Religion omhandler de forskellige verdensreligioner, deres ritualer og historie. I undervisningen gennemgås bl.a. religioner som kristendom, hinduisme, islam og buddhisme. Med religionsfaget får du et godt afsæt til at forstå kulturelle og sociale sammenhænge på både lokalt og globalt niveau.
Er alle muslimer ens? Hvad har dåb og konfirmation med identitet at gøre? Hvorfor er der så mange diskussioner, om børnehaver skal servere frikadeller? Hvad betyder mindfulness? Designerbabyer – er det godt eller skidt? Hvad betyder religionsfrihed og ytringsfrihed i Danmark?
Gennem faget religion får du en bedre forståelse af dig selv, din kultur og det samfund, du er en del af. Du får øvelse i at se på dine egne og på andres holdninger og livstolkninger både ”indefra” og ”udefra”.
Vi har fokus på verdensreligionerne, bl.a. kristendom, islam og hinduisme eller buddhisme, men vi arbejder også med beslægtede emner som etiske spørgsmål, religionskritik og filosofiske emner. Du lærer både om religionernes historie og om helt aktuelle emner som f.eks. integrationsdebatten i Danmark, Islamisk Stat, eller hvorfor religion fylder langt mere i medierne i dag end for bare få år siden. Gennem faget religion bliver du klædt bedre på til at forstå andre kulturer og til at tage stilling til de udfordringer, som religioner udgør i dag.
Faget religion er særligt for STX og HF og er obligatorisk for alle elever. På STX er faget placeret i 2.g eller 3.g afhængig af din studieretning. På HF er faget placeret i 2.-4. semester som en del af Kultur-Samfundsfaggruppen, hvor religion arbejder meget tæt sammen med historie og samfundsfag.