SubUniversity

SubUniversity

SubUniversity er et tilbud til elever på 2. årgang på udvalgte gymnasier i Region Midt.

Som deltager i projekt SubUniversity får du tilknyttet universitetsstuderende som mentorer og deltager i et særligt mentorforløb på Aarhus Universitet.

Du bliver en del af en mentorgruppe hvor I er ca. 15 elever og 2 mentorer. Mentorerne læser selv på en bachelor- eller diplomingeniøruddannelse indenfor naturvidenskab og ingeniørvidenskab.

Mentorforløbet består af fire dagsseminarer som afholdes på Aarhus Universitets lokationer i Aarhus. På dagsseminarerne vil der både være faglige oplæg og program som er tilrettelagtaf dine mentorer.

Gennem mentorforløbet bliver du klogere på hvad det indebærer at læse på en universitetsuddannelse og gennem dine mentorer

SubUniversity er et tilbud til elever, hvis forældre ikke har en akademisk uddannelse. I alt deltager 200 elever fra 20 gymnasiale skoler i Region Midtjylland.

Eleverne udfører spændende forsøg, overværer forelæsninger og øvelser og er tilknyttet en mentor, en ældre studerende, der selv er mønsterbryder. Mentoren har en Facebookgruppe med dem. De besøger mentoren på et kollegie, eller hvor de nu bor. Der snakkes om økonomi under studiet, fredagsbar, sværhedsgrad af studierne eller hvad der nu måtte være af spørgsmål.

Ideen er at vise, at det ikke er overmennesker, der studerer sådanne fag, at selv professorerne også er almindelige mennesker, og selvfølgelig generelt at få et indblik i den kultur, der hersker her.

Eleverne får mulighed for at skrive/udføre deres større skriftlige opgave (SRP) på Universitetet, de får mulighed i den afsluttende fase, at få særlig orientering om et givet studium, de måtte ønske, og de overrækkes et diplom, efter de 6 besøg.

Du kan læse mere om projektet her

Kontaktperson på Holstebro Gymnasium og Hf

Mogens Falsig, mf@hogym.dk