22.02.2017

Besøg af Det Rullende Universitet fra AU

Mens skolens lærere den 22. februar afholdt pædagogisk dag, varetog studenterundervisere fra Det Rullende Universitet, Aarhus Universitet, undervisningen af skolens klasser. De studerende kom fra alle fakulteter, og der blev undervist i emner som ”Ekstremsport i højderne”, ”Spis dig klog”, ”Bliv finansminister for en dag”, ”Hvad er danskhed?”, ”En virkelighed uden grænser” og ”Den matematiske vej til at vinde en sportsvogn”. Desuden deltog alle elever i en uddannelsescafé med forskellige uddannelsesboder, hvor de hørte mere om AU’s mange forskellige uddannelser og om livet som studerende.

Ifølge historie- og biologistuderende Michael Jensen, der har undervist med Det Rullende Universitet 12 gange, er det enormt spændende at gæste gymnasier i forskellige egne af landet og opleve de forskellige elevtyper. Især de vestjyske elever er gode at undervise, fordi de kaster sig engageret over stoffet, når de brænder for noget.

Jacob 3.x udtaler om dagen: “Det var en super fed kombination af at få undervisning, der skaber en god variation fra hverdagen, mens vi på samme tid blev introduceret til en række forskellige uddannelsestilbud på AU. Det at få en god snak med de studerende selv, er den bedste form for uddannelsesvejledning, jeg kan forestille mig! Så klart et hit; de bliver nødt til at komme igen!”

Det rullende Universitet er et tilbud fra Aarhus Universitet til alle landets ungdomsuddannelser (stx, hf, htx, hhx og IB). Det rullende Universitets formål er at give gymnasieelever en smagsprøve på den faglighed, man møder på et universitet, samt at give dem et indblik i, hvordan det er at studere på universitetet. Projektets andet mål er at give universitetsstuderende erfaring med faglig formidling og undervisning i gymnasiet. De universitetsstuderende kommer fra alle Aarhus Universitets hovedområder, så eleverne vil kunne møde studerende fra de forskellige uddannelser på humaniora, sundhedsvidenskab, naturvidenskab og samfundsvidenskab. Det rullende Universitet underviste I 2016 34 gymnasier, handelsgymnasier og tekniske gymnasier.

http://www.au.dk/detrullendeuniversitet/introduktion/

IMG_0237