10.03.2017

Thea Birkjær Petersen 3.x var til 3. runde i Kemi-OL

I weekenden d. 2.-4. marts var Thea Birkjær Petersen 3.x  på DTU til 3. runde i Kemi-OL. Hun fortæller: ”Den første dag var der oplæg om forskellige kemiske emner som elektrokemi og koordinationskemi, særligt i forbindelse med komplekser. Derefter var der grupperegningsopgaver, som fik deltagerne rigtig godt ind på livet af hinanden og skabte en vildt god stemning. Generelt har stemningen igennem det hele været super god, virkelig, super god (og der er god mad :)). Fredag startede i laboratoriet med en 4-timers praktisk prøve. Vi skulle syntetisere et jern(III)oxalat kompleks (et grønt pulver) og derefter lave mellem to og seks titreringer afhængigt af tid. Så var der en vanvittig (!) svær databehandling og derefter frokost. Om eftermiddagen var der først et kemishow og derefter et oplæg om atom- og molekylorbitaler med tilhørende opgaveregning. Om aftenen spiste vi sammen med en flok studerende fra DTU Kemi på en restaurant, hvilket gav et super godt indblik i livet på DTU og som studerende generelt.

Lørdag mødte vi kl. 9 til en 4-timers teoretisk prøve, som selvsagt igen var ret svær. Efter omkring 3 timer og 40 minutter var det umuligt at lave mere. Der var 20 minutter tilbage, men det kunne bare ikke lade sig gøre at svare på flere spørgsmål. Derefter var der frokost, og vi var færdige.

Alt i alt var det en superhyggelig weekend, som overordnet var præget af en vildt god stemning i gruppen. Det var desuden supersjovt og spændende – specielt i laboratoriet.”

 

Thea skal af sted igen den 31. marts-2. april, og skolen ønsker hende alt held og lykke med de svære prøver!