16.10.2017

Kom til Basix-koncert - last chance

Danmarks bedste rytmiske vokalensemble takker af med en koncert i festsalen på Holstebro Gymnasium og HF den 9. november 2017 kl. 19.30.

En mørk efterårsdag for 22 år siden besluttede to musikstuderende fra Aarhus sig for at samle en gruppe mænd til at lave et underholdningsindslag til Konservatoriets julefest. De skulle synge uden instrumentakkompagnement – a cappella. Dette blev starten på en lang og eventyrlig karriere for Basix med optrædener i store dele af verden, mange prestigefyldte priser og cd-udgivelser.

Så, 15 år før Pentatonix o.a., opstod Basix og begyndte sin succesfulde karriere efter inspiration fra den amerikanske a cappella tradition, samt specifikt den italienske vokalgruppe Neri Per Caso. Efter nogle år som Aarhus’ nye vokalensemble deltog gruppen i Dansk Melodi Grand Prix 2001 med sangen I Australien, hvor de fik en flot samlet 2. plads og fagjuryens topkarakter.

Derefter tog gruppens karriere fart. Siden er det blevet til en lang række optrædener på TV og i radio, bl.a. Sigurds Ulvetime og i DR’s Det Store Juleshow, hvor gruppen har sunget sammen med navne som Gavin DeGraw, Mick Hucknall, Sissel Kjyrkebø, Sanne Salomonsen, Søs Fenger, Lars H.U.G, Bent Fabricius Bjerre og Beth Hart.

Også det internationale publikum har fået øjnene op for Basix’ kvaliteter, og en betydelig del af den prisbelønnede gruppes koncertvirksomhed har i årevis foregået i udlandet, hvor det er blevet til mange succesfulde koncerter, TV-optrædener, master classes og turnéer i USA, England, Kina, Taiwan, Singapore, Norge, Sverige, Tyskland, Holland, Belgien, Østrig, Schweiz, Slovakiet, Estland, Luxemburg og Cypern.

I 2001 udgav Basix deres debutalbum The Grass og for første gang i Danmarkshistorien har et vokal-album solgt platin (over 30.000). I adskillige uger lå albummet blandt top 10 på Danmarks officielle hitliste. Siden er det blevet til i alt 10 albums. Det seneste, Moving On, er udgivet som markering for gruppens sidste turné. Dette album, med tekster og musik af Niels Nørgaard, vil sammen med mange andre numre fra Basix’ bagkatalog danne ramme for koncerten torsdag den 9. november.

Ud over koncerten, som vil være gruppens 3. sidste, vil Basix også arbejde med gymnasiets musikelever dagen igennem og på den måde videregive dele af deres talent og erfaring inden for vokalmusik til den nye generation.

Billetter til koncerten koster 200,- pr. stk. og kan købes på www.ticketmaster.dk. Køb billetten nu – de andre afskedskoncerter har været hurtigt udsolgt. Gå ikke glip af denne mulighed for at høre superb vokalmusik.

Spørgsmål kan rettes til musiklærer Jesper Fjord på jf@hogym.dk eller 61 27 10 81.